Andra linser

Som du säkert vet finns det massor av andra linser på marknaden, du väljer helt enkelt dem som passar dig och din livsstil bäst. Här ska vi nu presentera kort de andra kontaktlinser du kan välja mellan.

Endagslinser

Denna typ av linser passar dig som har en aktiv livsstil och vill slippa att hantera dina linser varje dag. Det enda du behöver göra är att sätta i dem på morgonen och slänga dem på kvällen – enklare än så blir det knappast. För en tid sedan så kunde man inte korrigera alla typer av synfel med endagslinser men tekniken går framåt som ni vet och idag är det inga problem. Möjligtvis om du har ett större brytningsfel, då kan det behövas månadslinser för att korrigera detta. Endagslinser finns dock både som toriska, progressiva och bifokala linser numera. När man använder endagslinser behöver man inte ha någon linsvätska och inget linsetui. Man öppnar en ny förpackning varje dag och på kvällen åker dem i soporna.

Månadslinser

Månadslinser är oftast det billigaste alternativet för dig som bär linser. Det är även med månadslinser som man kan korrigera de flesta synfel och även de flesta grader av synfel. Det ska krävas ganska grava synfel för att man inte ska kunna korrigera dem med månadslinser. Även här hittar du allt från toriska, progressiva till bifokala och trifokala linser. Dem är ofta extra mjuka och känns bekväma mot ögat. Enda nackdelen är att de kräver en viss hantering varje dag. Du behöver linsvätska och linsetui för att rengöra och förvara linserna. Varje morgon rengör du dem och sätter i dem i ögonen och på kvällen tar man ut dem, rengör dem och ser till att förvara dem i ett linsetui med linsvätska över natten.

 

Det finns också veckolinser, vill du ha information om dem så rekommenderar vi www.veckolinser.nu.